Tilaesittelyt alkavat/ Ensimmäisenä Suopirtti Highland

Saimme hankkeeseemme yhteensä 19 kiinnostunutta yhteydenottoa keskisuomalaisilta maatiloilta. Mahtavaa, että toiminta herättää näin paljon kiinnostusta! Olemme saaneet kiinnostuneita yhteydenottoja muualtakin Suomesta maatiloilta, jotka pohtivat vastaavan toiminnan aloittelua omalla paikkakunnallaan. Vaikka hankkeemme kohdistuu Keski-Suomen alueelle, autamme toki aina mahdollisuuksien mukaan maatilayrittäjiä valtakunnallisesti toiminnan käynnistämisessä!

Näiden 19 kiinnostuneen joukosta mukaan valikoitui 12 maatilaa; Kokkomäen talli, Keuruu; Hyppölä, Jämsä; Suopirtti Highland, Konnevesi; Juonolan tila, Konnevesi; Haapalehto, Joutsa/Leivonmäki; Suoniemi Highland, Karstula; Heinälän tila, Oravasaari; Vanhan talon Hereford, Pihtipudas; Niemelän ratsutila, Hankasalmi; Ylä-Tihtarin tila, Korpilahti; Laito, Luhanka; Huipuri/Mirkka Oravakangas, Saarijärvi/Tarvaala. Esittelemme kaikki mukaan valikoituneet maatilat tarkemmin, tässä ensimmäinen.

 

Suopirtti Highland

suopirtti_highland

Suopirtti Highland on karjatila Konneveden Istunmäellä. Tila on perustettu v. 1952 ja nykyinen perhe on asunut tilalla 2013 alkaen. Meillä on kolmisenkymmentä ylämaan nautaa, kaksi islanninhevosta, koira ja neljä kissaa. Puutarha on laaja ja helppo liikkua. Eläinten luokse on myös helppoa ja turvallista mennä. Wanhassa verstaassa ja sepän pajassa voi tehdä monenlaisia harraste- ja tarvetöitä. Talli on tehty nykymääräysten mukaan, joten siellä on valoisaa ja turvallista touhuta heppojen kanssa. Jos jaloissa on virtaa, niin n. 800 m päässä pihasta on lapin tyyliin tehty kota missä voi keitellä kahvit ja paistaa makkaraa. Kävelyn jälkeen voi sitten mennä hetkeksi pitkälleen Wanhan Verstaan Kammariin. Tervetuloa viihtymään kanssamme!

Tässä yksi videopätkä tilalta, josta näet näitä hassuja karvaotuksia lisää: https://www.youtube.com/watch?v=Es0rOJ_9Pz4

Ja tässä tilan FB-sivut: https://www.facebook.com/suopirttihighland/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s