Kolmen vuoden kehittämistyön satoa…

Kolmen vuoden antoisa kausi ikääntyvien maatilatoiminnan kehittämisen parissa on tullut päätökseen. Hyvinvointia maatilalta –pilotti ja Päivä Farmilla –jatkohanke jalkauttivat uudenlaisen toiminnan Suomeen. Kolmeen vuoteen on sisältynyt paljon iloa, hienoja kohtaamisia, innostusta, välillä kiirettä ja haasteitakin. Olemme saaneet tehdä kehittämistyötä yhdessä ihastuttavien keskisuomalaisten ikääntyvien, maatalousyrittäjien, opiskelijoiden, kunnan vanhuspalveluiden henkilöstön ja paikallisten yrittäjien kanssa. Kiitos kaikille toiminnassa ja hengessä mukana olleille!

Pitkän kehittämistyön tuloksensa syntyi paljon materiaalia asiasta kiinnostuneiden iloksi ja toivottavasti myös hyödyksi. Hyvinvointia maatilalta ja Päivä Farmilla –hankkeiden Facebook tileiltä ja Päivä Farmilla –hankkeen Instagram –tililtä (@hyvinvointiamaatilalta; @paivafarmilla) löytyy paljon kuva- ja videomateriaalia maatilapäivien touhuista ja tunnelmasta. Blogisivustoilta löytyy kirjoituksia hankkeiden aikaisesta toiminnasta ja tuloksista (https://hyvinvointiamaatilalta.wordpress.com/; https://paivafarmilla.wordpress.com/). Lisäksi Youtubesta löytyy Päivä Farmilla -kanava, josta löytyy videomateriaalia Hyvinvointia maatilalta ja Päivä Farmilla -hankkeista. Videomateriaalia löytyy myös Päivä Farmilla -hankkeen toimintaan osallistuneiden ikääntyvien antamista palautteista. Hankkeen loppuraportti on myös tutustuttavissa nyt. Käy tutustumassa!

”Päivä Farmilla –opas ikääntyvien maatilatoiminnan järjestämisen tueksi” –jälkiperäisteos kirjoitettiin Päivä Farmilla –hankkeen kokemuksiin ja toimintaan pohjautuen. Teos perustuu Hyvinvointia maatilalta –hankkeessa julkaistuun ”Ikääntyvien hyvinvointia tukeva maatilapäivätoiminta” –oppaaseen. Oppaan on tarkoitus toimia apuan ikääntyvien maatilatoiminnan järjestämisestä kiinnostuneille. Opas koostuu kolmesta osuudesta: Green Care -toiminnan kuvauksesta, ikääntyvien kanssa toimimisen erityispiirteistä sekä käytännön vinkeistä ikääntyvien maatilatoiminnan toteuttamista helpottamaan. Opas sisältää myös kolme esimerkkiä tuotteistetuista palvelupaketeista hintaesimerkkeineen. Päivitetty opas sisältää lisäksi esitteen ikääntyvien maatilatoiminnan markkinoinnin tueksi sekä työkirjan sen suunnittelun ja arvioinnin avuksi. Painettua versiota oppaasta on mahdollista tilata 1.3.2020 alkaen GeroCenter -säätiöltä hintaan 14€.

Suuri kiitos vielä kaikille tuesta ja yhteistyöstä näiden viimeisen kolmen vuoden aikana! Ikääntyvien maatilatoiminnalle on nyt annettu hyvä pohja lähteä kehittymään ja juurtumaan valtakunnalliseksi toimintamalliksi. Toivomme kovasti, että joskus tulevaisuudessa tällainen toiminta on laajalti tunnettua ja käytössä!

Yhteiskuva
Projektikoordinaattori Taina Poranen-Clark (kesk.) ja projektityöntekijät Laura Kymäläinen (vas.) ja Salla Partala (oik.)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s